Airfryer kip 'tandoori' met rijst en komkommerskyr
Dit gezonde avondmaaltje is geïnspireerd op Indiase kip tandoori. Je bakt de kip en groente lekker makkelijk in de airfryer en serveer 't met rijst en een frisse komkommersaus.
Aan de slag
Halveer de kipdijfilets en doe in een kom. Voeg de tandoori-masala, ⅓ van de skyr en de azijn toe. Rasp ⅔ van de knoflook erboven en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 min. marineren.
Snijd de uien in dunne parten. Maak de paprika’s schoon en snijd in de lengte in repen. Meng de paprika met de ui en de olie en verdeel over het mandje van de airfryer. Verdeel de kip erover en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 20 min. op 180 °C in de airfryer gaar.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees van de helft van de komkommer grof en snijd de andere helft in plakjes. Snijd de koriander fijn en roer samen met de geraspte komkommer door de rest van de skyr. Rasp de rest van de knoflook erboven en roer door. Breng op smaak met peper.
Serveer de rijst met de groente, kip tandoori, plakjes komkommer en komkommersaus.
Airfryer kip 'tandoori' met rijst en komkommerskyr
Dit gezonde avondmaaltje is geïnspireerd op Indiase kip tandoori. Je bakt de kip en groente lekker makkelijk in de airfryer en serveer 't met rijst en een frisse komkommersaus.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Halveer de kipdijfilets en doe in een kom. Voeg de tandoori-masala, ⅓ van de skyr en de azijn toe. Rasp ⅔ van de knoflook erboven en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 min. marineren.
Snijd de uien in dunne parten. Maak de paprika’s schoon en snijd in de lengte in repen. Meng de paprika met de ui en de olie en verdeel over het mandje van de airfryer. Verdeel de kip erover en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 20 min. op 180 °C in de airfryer gaar.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees van de helft van de komkommer grof en snijd de andere helft in plakjes. Snijd de koriander fijn en roer samen met de geraspte komkommer door de rest van de skyr. Rasp de rest van de knoflook erboven en roer door. Breng op smaak met peper.
Serveer de rijst met de groente, kip tandoori, plakjes komkommer en komkommersaus.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g scharrelkipdijfilet
1 el tandoori masala specerijenmix
300 g skyr IJslandse stijl
1 el natuurazijn
3 tenen knoflook
200 g middelgrote uien
1 zak paprikamix
2 el milde olijfolie
300 g zilvervliesrijst
1 komkommer
10 g verse koriander
Dit heb je nodig
airfryer