Zoete-aardappeltaart met Mexicaanse groente en kip
Wist je dat je het deeg van een hartige taart kan vervangen door zoete aardappelpuree? Het is de fijne bodem voor deze gezonde taart met een vulling van kipgehakt, 'Mexicaanse' wokgroente en picadillo.
Aan de slag
Kook de zoete-aardappelblokjes in 15 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op hoog vuur in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 8 min. Voeg de knoflook, picadillo en wokgroente toe en bak nog 5 min. Schep af en toe om. Neem van het vuur.
Bekleed de bodem en zijkant van de springvorm met bakpapier. Pureer de zoete aardappel grof met de pureestamper en verdeel egaal over de bodem en zijkant van de vorm, bak 20-25 min. in de oven.
Klop ondertussen de eieren los en meng met het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de zoete-aardappelbodem uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover. Zet terug in de oven en bak in 40-45 min. gaar.
Zoete-aardappeltaart met Mexicaanse groente en kip
Wist je dat je het deeg van een hartige taart kan vervangen door zoete aardappelpuree? Het is de fijne bodem voor deze gezonde taart met een vulling van kipgehakt, 'Mexicaanse' wokgroente en picadillo.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198102_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
7 kcal
30 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Kook de zoete-aardappelblokjes in 15 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op hoog vuur in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 8 min. Voeg de knoflook, picadillo en wokgroente toe en bak nog 5 min. Schep af en toe om. Neem van het vuur.
Bekleed de bodem en zijkant van de springvorm met bakpapier. Pureer de zoete aardappel grof met de pureestamper en verdeel egaal over de bodem en zijkant van de vorm, bak 20-25 min. in de oven.
Klop ondertussen de eieren los en meng met het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de zoete-aardappelbodem uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover. Zet terug in de oven en bak in 40-45 min. gaar.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)900 g diepvries zoete aardappelblokjes
200 g middelgrote uien
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
125 g scharrelkipgehakt
½ el picadillo
900 g diepvries Mexicaanse wokgroentes
5 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)
pureestamper