Zoete-aardappeltaart met Mexicaanse groente en kip
bewaar
bewaar

Zoete-aardappeltaart met Mexicaanse groente en kip

Wist je dat je het deeg van een hartige taart kan vervangen door zoete aardappelpuree? Het is de fijne bodem voor deze gezonde taart met een vulling van kipgehakt, 'Mexicaanse' wokgroente en picadillo.

30 min. bereiden / 1 uur 10 min. oventijd

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de zoete-aardappelblokjes in 15 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op hoog vuur in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 8 min. Voeg de knoflook, picadillo en wokgroente toe en bak nog 5 min. Schep af en toe om. Neem van het vuur.

Bekleed de bodem en zijkant van de springvorm met bakpapier. Pureer de zoete aardappel grof met de pureestamper en verdeel egaal over de bodem en zijkant van de vorm, bak 20-25 min. in de oven.

Klop ondertussen de eieren los en meng met het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Haal de zoete-aardappelbodem uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover. Zet terug in de oven en bak in 40-45 min. gaar.

serveertipLekker met een frisse salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete-aardappeltaart met Mexicaanse groente en kip

Wist je dat je het deeg van een hartige taart kan vervangen door zoete aardappelpuree? Het is de fijne bodem voor deze gezonde taart met een vulling van kipgehakt, 'Mexicaanse' wokgroente en picadillo.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig