Belugalinzensalade met kruiden en manchego (advertorial)
Na een lunch van deze rijkelijk gevulde salade met belugalinzen, romainesla, manchego en verse kruiden kan jij de rest van de dag knallen!
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen en rasp de helft van de tomaten grof. Meng de sjalot met het tomaatrasp, de balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.
Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in dunne, schuine plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van 1 cm. Snijd de babyromaine in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en haal de bladeren los.
Snijd de peterselie en dille fijn. Haal de blaadjes van de oregano los en snijd fijn.
Meng de komkommer met de tomatenblokjes, sla, verse kruiden, linzen, het sjalot-tomatenmengsel en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en schaaf de manchego erboven.
Belugalinzensalade met kruiden en manchego (advertorial)
Na een lunch van deze rijkelijk gevulde salade met belugalinzen, romainesla, manchego en verse kruiden kan jij de rest van de dag knallen!
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen en rasp de helft van de tomaten grof. Meng de sjalot met het tomaatrasp, de balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.
Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in dunne, schuine plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van 1 cm. Snijd de babyromaine in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en haal de bladeren los.
Snijd de peterselie en dille fijn. Haal de blaadjes van de oregano los en snijd fijn.
Meng de komkommer met de tomatenblokjes, sla, verse kruiden, linzen, het sjalot-tomatenmengsel en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en schaaf de manchego erboven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 tomaten
2 el balsamicoazijn
2 tl dijonmosterd
½ komkommer
1 kropje babyromaine
15 g verse platte peterselie
15 g verse dille
15 g verse oregano
150 g Bonduelle Beluga linzen mini's in blik
40 ml olijfolie extra vierge
30 g manchego