Snijd de broccoli in roosjes, snijd de stronk in plakjes. Kook ca. 4 min. in ruim water beetgaar. Giet de broccoli af en prak met een vork in een kom.
Rasp de knoflook fijn. Voeg het kipgehakt, de eieren, knoflook, panko en kaas toe aan de kom broccoli en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vorm met de hand ca 15 kipnuggets van het mengsel. Verwarm de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipnuggets in delen in ca 5 min goudgeel en gaar.
Doe ondertussen de yoghurt in een kommetje, knijp hier het sap van de halve limoen in uit. Breng op smaak met knoflookpoeder en de gedroogde oregano. Meng de extra vierge olijfolie erdoor. Verdeel het basilicum over de nuggets en serveer met de yoghurtdip.
Broccoli-kipnuggets met yoghurtdip van Giorgia's Kitchen
Zelfgemaakte kipnuggets waar je zelf de vorm van kan bepalen: Giorgia weet hoe ze haar kids blij kan maken. En er zitten ook nog eens extra groentes in verwerkt. Ideaal!
25 min. bereiden
13 ingrediënten
- combinatietipServeer met rijst voor een volledig hoofdgerecht.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Broccoli-kipnuggets met yoghurtdip van Giorgia's Kitchen
Zelfgemaakte kipnuggets waar je zelf de vorm van kan bepalen: Giorgia weet hoe ze haar kids blij kan maken. En er zitten ook nog eens extra groentes in verwerkt. Ideaal!

bijgerecht
15 porties
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes, snijd de stronk in plakjes. Kook ca. 4 min. in ruim water beetgaar. Giet de broccoli af en prak met een vork in een kom.
Rasp de knoflook fijn. Voeg het kipgehakt, de eieren, knoflook, panko en kaas toe aan de kom broccoli en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vorm met de hand ca 15 kipnuggets van het mengsel. Verwarm de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipnuggets in delen in ca 5 min goudgeel en gaar.
Doe ondertussen de yoghurt in een kommetje, knijp hier het sap van de halve limoen in uit. Breng op smaak met knoflookpoeder en de gedroogde oregano. Meng de extra vierge olijfolie erdoor. Verdeel het basilicum over de nuggets en serveer met de yoghurtdip.
combinatietip:Serveer met rijst voor een volledig hoofdgerecht.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
500 g broccoli
1 teen knoflook
300 g kipgehakt naturel
2 middelgrote scharreleieren
25 g panko
100 g geraspte kaas 30+
3 el milde olijfolie
100 g yoghurt Griekse stijl 0%
½ limoen
1 tl gemalen knoflook
1 tl gedroogde oregano
1 el olijfolie extra vierge
5 g verse basilicum