Hak de shiitakes fijn in het bakje van de staafmixer. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de shiitake ca. 5 min. Voeg 2 el van de sojasaus toe en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de kool fijn, snijd de bosuitjes in dunne ringen en rasp de gember. Meng in een grote kom en voeg de gebakken shiitake en de peen julienne toe. Meng 2 el sojasaus, de gember en sesamolie erdoor. Voeg het kikkererwtenmeel en het water toe en meng met een spatel tot een samenhangend beslag.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep 6 bergjes van het groentemengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de fritters ca. 6 min. gaar en knapperig, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot je alle fritters hebt gebakken. Zorg dat er voldoende olie in de pan achterblijft.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng de mayonaise met de gochujang, de rest van de sojasaus en de bieslook. Serveer de fritters direct met de saus.
Koolfritters met gochujang van Veggilaine
- vegantipGebruik plantaardige mayonaise.
- variatietipGeen kikkererwtenmeel? Tarwebloem werkt ook!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Koolfritters met gochujang van Veggilaine

18 porties
150 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Hak de shiitakes fijn in het bakje van de staafmixer. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de shiitake ca. 5 min. Voeg 2 el van de sojasaus toe en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de kool fijn, snijd de bosuitjes in dunne ringen en rasp de gember. Meng in een grote kom en voeg de gebakken shiitake en de peen julienne toe. Meng 2 el sojasaus, de gember en sesamolie erdoor. Voeg het kikkererwtenmeel en het water toe en meng met een spatel tot een samenhangend beslag.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep 6 bergjes van het groentemengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de fritters ca. 6 min. gaar en knapperig, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot je alle fritters hebt gebakken. Zorg dat er voldoende olie in de pan achterblijft.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng de mayonaise met de gochujang, de rest van de sojasaus en de bieslook. Serveer de fritters direct met de saus.
vegantip:Gebruik plantaardige mayonaise.
variatietip:Geen kikkererwtenmeel? Tarwebloem werkt ook!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 18 porties)
125 g shiitake
200 ml zonnebloemolie
5 el sojasaus
200 g spitskool
5 bosuitjes
30 g verse gember
75 g peen julienne
1 el sesamolie
200 g kikkererwtenmeel
300 ml koud water
10 g verse bieslook
4 el mayonaise
2 el gochujang
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen