Verwarm de oven voor op 170 °C. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Zeef het bakmeel, de cacaopoeder, suiker en het zout boven de kom van de staande mixer. Voeg 135 g boter en de eieren toe. Mix 1 min.
Meng de karnemelk met de tube rode kleurstof en het vanille-extract. Voeg al mixend het rode mengsel toe aan het beslag en mix. 30 sec.
Meng de baksoda met de appelazijn. Het mengsel zal gaan schuimen. Voeg het al mixend toe aan het beslag, mix nog 10 sec. Zet de papieren vormpjes in de holtes van muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bak ca. 20 min. in de oven. Steek de satéprikker in het midden van de cakejes. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn ze gaar. Laat de cakejes minimaal 30 min. afkoelen in de muffinvorm.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de rest van de boter met de poedersuiker in 3 min romig. Voeg de roomkaas en de vanillemerg toe en klop tot een gladde crème. Doe de crème in de spuitzak.
Snijd de bolling van de cupcakes. Verkruimel de afgesneden cake. Draai de cupcakes ondersteboven. Snijd de cupcakes horizontaal in 3 lagen. Spuit tussen elke laag roomkaas en spuit op de bovenkant een mooie toef. Bestrooi met de cakekruimels.
Red velvet taartjes
Iconisch Amerikaans gerecht in een handzaam formaat: deze red velvet taartjes zijn een ware traktatie. Of je ze nu bakt voor een feestje of om jezelf te verwennen, je wordt er sowieso blij van.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Red velvet taartjes
Iconisch Amerikaans gerecht in een handzaam formaat: deze red velvet taartjes zijn een ware traktatie. Of je ze nu bakt voor een feestje of om jezelf te verwennen, je wordt er sowieso blij van.

12 porties
410 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Zeef het bakmeel, de cacaopoeder, suiker en het zout boven de kom van de staande mixer. Voeg 135 g boter en de eieren toe. Mix 1 min.
Meng de karnemelk met de tube rode kleurstof en het vanille-extract. Voeg al mixend het rode mengsel toe aan het beslag en mix. 30 sec.
Meng de baksoda met de appelazijn. Het mengsel zal gaan schuimen. Voeg het al mixend toe aan het beslag, mix nog 10 sec. Zet de papieren vormpjes in de holtes van muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bak ca. 20 min. in de oven. Steek de satéprikker in het midden van de cakejes. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn ze gaar. Laat de cakejes minimaal 30 min. afkoelen in de muffinvorm.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de rest van de boter met de poedersuiker in 3 min romig. Voeg de roomkaas en de vanillemerg toe en klop tot een gladde crème. Doe de crème in de spuitzak.
Snijd de bolling van de cupcakes. Verkruimel de afgesneden cake. Draai de cupcakes ondersteboven. Snijd de cupcakes horizontaal in 3 lagen. Spuit tussen elke laag roomkaas en spuit op de bovenkant een mooie toef. Bestrooi met de cakekruimels.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
310 g ongezouten roomboter
115 g zelfrijzend bakmeel
½ el cacaopoeder
125 g fijne kristalsuiker
¼ tl zout
2 middelgrote scharreleieren
2 el karnemelk
1 tube Cake Decor regenboogkleurstoffen
1 tl vanille-extract
1 tl baksoda
2 tl appel azijn
½ vanillestokje
150 g poedersuiker
300 g roomkaas
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
papieren muffinvormpjes
satéprikker
spuitzak