Oma's rode bieten

Het recept voor rode bieten zoals oma ze vroeger maakte. Dankzij de combi van appel, spekjes en kruidnagel ben je meteen weer bij oma aan tafel.

205 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het water, de azijn, kristalsuiker, laurierblaadjes en kruidnagels in een kleine steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 20-25 min. tot ⅔ inkoken.

  2. Snijd ondertussen de bieten in blokjes van 1 cm en doe in een vuurvaste kom. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Schep om met de bieten. Snipper de ui fijn.

  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3-5 min. Voeg de ui toe en bak nog 3 min.

  4. Voeg de gebakken spek en uien toe aan de bieten. Schenk het azijnmengsel door een zeef erbij. Schep goed om en laat 30 min. op het werkblad staan.

  • combinatietipLekker met gekookte aardappelen.
  • bewaartipBewaar de bieten tot 1 week gekoeld in een hersluitbare glazen pot.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Oma's rode bieten

Het recept voor rode bieten zoals oma ze vroeger maakte. Dankzij de combi van appel, spekjes en kruidnagel ben je meteen weer bij oma aan tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig