Vet de springvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Maal de koekjes, eventueel in delen, in het hakmolentje fijn en doe in een kom. Smelt de boter en roer erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in een schaaltje met koud water. Maak ondertussen de aardbeien schoon en prak de helft met een vork tot een fijne puree. Breng de helft van de puree met het water in een steelpan tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle aardbeienpuree erdoor.
Schep het roommengsel in de springvorm. Laat de taart minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Haal de bavaroistaart uit de springvorm en verplaats naar een serveerschaal. Snijd de rest van de aardbeien in de lengte in plakjes en verdeel in een cirkel, dakpansgewijs over de taart.
Bavaroistaart
Luchtige aardbeienbavarois op een krokante bodem. Want waarom zou je van een klassiek Frans dessert eigenlijk niet een taart maken? Justement.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Bavaroistaart
Luchtige aardbeienbavarois op een krokante bodem. Want waarom zou je van een klassiek Frans dessert eigenlijk niet een taart maken? Justement.

12 porties
265 kcal
45 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Maal de koekjes, eventueel in delen, in het hakmolentje fijn en doe in een kom. Smelt de boter en roer erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in een schaaltje met koud water. Maak ondertussen de aardbeien schoon en prak de helft met een vork tot een fijne puree. Breng de helft van de puree met het water in een steelpan tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle aardbeienpuree erdoor.
Schep het roommengsel in de springvorm. Laat de taart minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Haal de bavaroistaart uit de springvorm en verplaats naar een serveerschaal. Snijd de rest van de aardbeien in de lengte in plakjes en verdeel in een cirkel, dakpansgewijs over de taart.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
200 g roomboter zandkoekjes
80 g ongezouten roomboter
6 blaadjes gelatine
500 g verse aardbeien
2 el water
300 ml verse slagroom
4 el fijne kristalsuiker
300 g yoghurt Griekse stijl 10%
Dit heb je nodig
springvorm (ø 20 cm )
bakpapier
staafmixer met hakmolen