Bavaroistaart

Luchtige aardbeienbavarois op een krokante bodem. Want waarom zou je van een klassiek Frans dessert eigenlijk niet een taart maken? Justement.

265 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 3 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Maal de koekjes, eventueel in delen, in het hakmolentje fijn en doe in een kom. Smelt de boter en roer erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Week de gelatine 5 min. in een schaaltje met koud water. Maak ondertussen de aardbeien schoon en prak de helft met een vork tot een fijne puree. Breng de helft van de puree met het water in een steelpan tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.

  3. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle aardbeienpuree erdoor.

  4. Schep het roommengsel in de springvorm. Laat de taart minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

  5. Haal de bavaroistaart uit de springvorm en verplaats naar een serveerschaal. Snijd de rest van de aardbeien in de lengte in plakjes en verdeel in een cirkel, dakpansgewijs over de taart.

Bavaroistaart

Luchtige aardbeienbavarois op een krokante bodem. Want waarom zou je van een klassiek Frans dessert eigenlijk niet een taart maken? Justement.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig