Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de 5 spices met de suiker. Rol het croissantdeeg uit, met de lange kant naar je toe, druk de stippellijn dicht. Bestrooi met ⅓ van de 5 spicessuiker.
Rol het deeg weer op vanaf de korte kant, snijd eventueel de 2 uiteinden eraf en snijd vervolgens in 6 plakken. Leg de plakken met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de rolls ermee. Bak ca. 15 min. in de oven, laat 15 min. afkoelen.
Roer ondertussen de rest van de 5 spicessuiker door de zuivelspread en doe in de spuitzak. Smelt de chocolade au bain-marie en hak de hazelnoten fijn.
Snijd de rolls open (niet helemaal door) en spuit de zuivelspreadvulling erin. Doop de rolls deels in de gesmolten chocolade en bestrooi met de hazelnoten. Laat in de koelkast op een stuk bakpapier in 30 min. opstijven.
Croissant rolls met 5 spicesroom (advertorial)
Vijfkruidenpoeder brengt de vijf basissmaken – zoet, zout, zuur, bitter en umami – samen in één mengsel. En die combi maakt deze brunchbroodjes van croissants onweerstaanbaar lekker.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Croissant rolls met 5 spicesroom (advertorial)
Vijfkruidenpoeder brengt de vijf basissmaken – zoet, zout, zuur, bitter en umami – samen in één mengsel. En die combi maakt deze brunchbroodjes van croissants onweerstaanbaar lekker.

6 porties
345 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de 5 spices met de suiker. Rol het croissantdeeg uit, met de lange kant naar je toe, druk de stippellijn dicht. Bestrooi met ⅓ van de 5 spicessuiker.
Rol het deeg weer op vanaf de korte kant, snijd eventueel de 2 uiteinden eraf en snijd vervolgens in 6 plakken. Leg de plakken met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de rolls ermee. Bak ca. 15 min. in de oven, laat 15 min. afkoelen.
Roer ondertussen de rest van de 5 spicessuiker door de zuivelspread en doe in de spuitzak. Smelt de chocolade au bain-marie en hak de hazelnoten fijn.
Snijd de rolls open (niet helemaal door) en spuit de zuivelspreadvulling erin. Doop de rolls deels in de gesmolten chocolade en bestrooi met de hazelnoten. Laat in de koelkast op een stuk bakpapier in 30 min. opstijven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
2 tl Verstegen World spice blend 5 spices
60 g fijne kristalsuiker
240 g croissantdeeg
1 wit scharrelei
100 g zuivelspread naturel
100 g melkchocolade
30 g ongezouten hazelnoten
Dit heb je nodig
bakpapier