Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de helft van de sesamolie en laat staan tot gebruik.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de chik’n filets 8-10 min., keer regelmatig.
Snijd ondertussen de gember en knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur en bak de gember, knoflook en rode peper 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak 5 min. mee. Voeg de mihoen en ⅖ van de sojasaus toe en bak 3 min., schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rest van de sojasaus met de honing en voeg toe aan de chik’n filets in de pan. Haal de chik’n filets uit de pan en snijd in dunne repen.
Verdeel de mihoen met de groente over borden. Verdeel de reepjes chik’n filet erover en besprenkel met de saus uit de koekenpan en de rest van de sesamolie. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi erover.
Gewokte mihoen met chick'n filet (advertorial)
Deze malse chik’n filet is de ster van je maaltijd. Goudgeel gegrild en bedekt met een heerlijke zoete saus is-ie op z’n allerbest. Met gewokte mihoen erbij wordt dat helemaal genieten!
- combinatietipLekker met limoen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gewokte mihoen met chick'n filet (advertorial)
Deze malse chik’n filet is de ster van je maaltijd. Goudgeel gegrild en bedekt met een heerlijke zoete saus is-ie op z’n allerbest. Met gewokte mihoen erbij wordt dat helemaal genieten!

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de helft van de sesamolie en laat staan tot gebruik.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de chik’n filets 8-10 min., keer regelmatig.
Snijd ondertussen de gember en knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur en bak de gember, knoflook en rode peper 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak 5 min. mee. Voeg de mihoen en ⅖ van de sojasaus toe en bak 3 min., schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rest van de sojasaus met de honing en voeg toe aan de chik’n filets in de pan. Haal de chik’n filets uit de pan en snijd in dunne repen.
Verdeel de mihoen met de groente over borden. Verdeel de reepjes chik’n filet erover en besprenkel met de saus uit de koekenpan en de rest van de sesamolie. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi erover.
combinatietip:Lekker met limoen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g mihoen
2 el sesamolie
4 el zonnebloemolie
360 g Valess chik'n filets
20 g verse gember
3 tenen knoflook
1 rode peper
600 g wokgroente Chinees
5 el sojasaus
2 el honing
3 bosuitjes