Doe de kipfilet, ui, knoflook, paprika en koriander in de keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Voeg 2 el olie toe en maal nogmaals kort.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het mengsel in 3 min. rul. Voeg de ras el hanout, paprikapoeder, gemalen komijn, uienpoeder en versgemalen zwarte peper toe en laat 5-8 min. op laag vuur garen. Laat volledig afkoelen op een bord.
Vet ondertussen een (met bakpapier beklede) bakplaat in met 1 el olie en laat staan tot gebruik.
Meng het speltmeel en de tarwebloem met de griesmeel en eventueel zout. Voeg geleidelijk het lauwwarm water toe en kneed 5 min. met de hand tot een zacht en elastisch deeg. Voeg eventueel nog 30 ml water toe als het deeg te droog blijft. Verdeel het in 12 balletjes. Smeer je handen in met wat olie als het deeg erg plakt.
Leg de deegballetjes op de ingevette bakplaat en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. rusten.
Doe ondertussen 4 el olie in een kom. Meng in een tweede kom de rest van het griesmeel en de bakpoeder.
Vet je werkplek (of een tweede bakplaat) royaal in met 2 el olie en leg daar een deegballetje op. Vet je handen goed in en druk het balletje voorzichtig plat. Duw met je vingertoppen elk bolletje uit tot een gelijkmatige dunne lap van 25 x 25 cm. Smeer de deeglap in met wat van de olie en strooi er wat griesmeel over.
Verdeel 1⁄12 deel van het kipmengsel over het deeg. Vouw eerst 1 kant van het deeg over het midden en daarna de andere kant eroverheen. Smeer in met wat van de rest van de olie en strooi er wat griesmeel over. Vouw de zijkanten overlappend over het midden, zodat je een vierkant pakketje krijgt. Druk met je vingertoppen uit tot een pakketje van 12 x 12 cm. Herhaal met de rest van de deegbollen, vulling en olie.
Verwarm een (gietijzeren) pan zonder olie of boter op hoog vuur. Bak de msemen 4-6 min. op middelhoog vuur. Draai een paar keer om, totdat het pakketje aan beide zijden goudgeel wordt en de binnenkant gaar is. Serveer warm of koud.
Msemen met kip van Ahlam
Msemen is voor velen een Marokkaanse ontbijtfavoriet. Met dit recept van Ahlam (@marokkaansedietist) wordt er volkorenmeel gebruikt.
- variatietipJe kunt de msemen ook zonder vulling maken, lekker met honing of jam zoals Ahlams oma ze serveerde.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Msemen met kip van Ahlam
Msemen is voor velen een Marokkaanse ontbijtfavoriet. Met dit recept van Ahlam (@marokkaansedietist) wordt er volkorenmeel gebruikt.

12 porties
350 kcal
45 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Doe de kipfilet, ui, knoflook, paprika en koriander in de keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Voeg 2 el olie toe en maal nogmaals kort.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het mengsel in 3 min. rul. Voeg de ras el hanout, paprikapoeder, gemalen komijn, uienpoeder en versgemalen zwarte peper toe en laat 5-8 min. op laag vuur garen. Laat volledig afkoelen op een bord.
Vet ondertussen een (met bakpapier beklede) bakplaat in met 1 el olie en laat staan tot gebruik.
Meng het speltmeel en de tarwebloem met de griesmeel en eventueel zout. Voeg geleidelijk het lauwwarm water toe en kneed 5 min. met de hand tot een zacht en elastisch deeg. Voeg eventueel nog 30 ml water toe als het deeg te droog blijft. Verdeel het in 12 balletjes. Smeer je handen in met wat olie als het deeg erg plakt.
Leg de deegballetjes op de ingevette bakplaat en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. rusten.
Doe ondertussen 4 el olie in een kom. Meng in een tweede kom de rest van het griesmeel en de bakpoeder.
Vet je werkplek (of een tweede bakplaat) royaal in met 2 el olie en leg daar een deegballetje op. Vet je handen goed in en druk het balletje voorzichtig plat. Duw met je vingertoppen elk bolletje uit tot een gelijkmatige dunne lap van 25 x 25 cm. Smeer de deeglap in met wat van de olie en strooi er wat griesmeel over.
Verdeel 1⁄12 deel van het kipmengsel over het deeg. Vouw eerst 1 kant van het deeg over het midden en daarna de andere kant eroverheen. Smeer in met wat van de rest van de olie en strooi er wat griesmeel over. Vouw de zijkanten overlappend over het midden, zodat je een vierkant pakketje krijgt. Druk met je vingertoppen uit tot een pakketje van 12 x 12 cm. Herhaal met de rest van de deegbollen, vulling en olie.
Verwarm een (gietijzeren) pan zonder olie of boter op hoog vuur. Bak de msemen 4-6 min. op middelhoog vuur. Draai een paar keer om, totdat het pakketje aan beide zijden goudgeel wordt en de binnenkant gaar is. Serveer warm of koud.
variatietip:Je kunt de msemen ook zonder vulling maken, lekker met honing of jam zoals Ahlams oma ze serveerde.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
250 g halal kipfilet
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
½ rode paprika
10 g verse koriander
10 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
2 tl paprikapoeder
½ el gemalen komijn
½ el uienpoeder
250 g volkoren speltmeel
250 g tarwebloem
225 g tarwegriesmeel
300 ml lauwwarm water
1 tl bakpoeder
10 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
vershoudfolie