Snijd de mango fijn. Rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de mango met 1 el geraspte gember, 1 tl limoenrasp, 1 el limoensap (per 8 porties) en de chilisaus tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gember-mango-chilisaus
Deze dip heeft het allemaal: het is fris, fruitig, zoet en heeft zelfs een beetje pit. Heerlijk voor bij BBQ-gerechten.
- combinatietipLekker met gegrilde garnalen of een kipburger.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gember-mango-chilisaus
Deze dip heeft het allemaal: het is fris, fruitig, zoet en heeft zelfs een beetje pit. Heerlijk voor bij BBQ-gerechten.

bijgerecht
8 porties
30 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de mango fijn. Rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de mango met 1 el geraspte gember, 1 tl limoenrasp, 1 el limoensap (per 8 porties) en de chilisaus tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met gegrilde garnalen of een kipburger.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
120 g koelverse mangoblokjes
5 g verse gember
1 limoen
100 ml zoete chilisaus