Hamsterwafels

Vrolijk Pasen! Dat is het zeker met deze kleurrijke hamsterwafels. Ga aan de slag met kleurstof in je wafelbeslag en bakken maar!

480 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Smelt 60 g boter. Meng in een kom het bakmeel met de kristalsuiker en het zout.

  2. Klop in een andere kom het ei los met 180 ml melk en 3 el gesmolten boter. Giet het ei-melkmengsel al kloppend met een garde bij de droge ingrediënten en klop tot een glad, vrij dik beslag.

  3. Verdeel het beslag in 4 gelijke delen over 4 kommetjes. Voeg aan elk kommetje ¼ tube rode, blauwe, groene of oranje kleurstof uit het doosje toe. Roer goed door tot elk beslag een egale kleur heeft.

  4. Gebruik het hamstervormpje van het wafelijzer. Vet de boven- en onderkant licht in met wat gesmolten boter en vul het met de helft van elke kleur beslag. Bak de wafel in 7-10 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm onder aluminiumfolie.

  5. Klop ondertussen de rest van de boter (op kamertemperatuur) in een mengkom 2 min. met een handmixer op de hoogste stand. Schraap de zijkanten van de kom schoon. Voeg de rest van de melk en ¾ van de honing toe en klop op hoge snelheid 10 min. tot de boter luchtig en licht van kleur is.

  6. Verdeel de rest van de honing over de boter. Serveer bij de wafels.

  • combinatietipLeuk met gekleurd strooisel erover.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Hamsterwafels

Vrolijk Pasen! Dat is het zeker met deze kleurrijke hamsterwafels. Ga aan de slag met kleurstof in je wafelbeslag en bakken maar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig