Verwarm 115 ml melk in een steelpan 3 min. op middelhoog vuur tot lauwwarm. Meng in de kom van de staande mixer met deeghaken de lauwwarme melk, gist en kristalsuiker kort. Laat 10 min. staan tot het gaat schuimen.
Voeg het ei, 40 g roomboter, de bloem en het zout toe aan het mengsel en kneed in 10 min. tot een mooi zacht deeg.
Haal het deeg uit de kom en vet de kom in met de helft van de olie. Maak een bal van het deeg, doe terug in de kom en besmeer met de rest van de olie. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
Roer ondertussen de rest van de boter los in een kom en meng met de basterdsuiker, kaneel en maizena.
Bestuif het werkblad met bloem. Stort het deeg op het werkblad en bestuif met je hand de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 20 x 25 cm.
Verdeel de kaneelboter met je handen over het deeg, maar hou aan de bovenkant 2 cm leeg. Rol het deeg vanaf de langste kant op tot een lange rol en snijd in 6 plakken. Verdeel over de ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de cinnamon rolls in 25-30 min. gaar en lichtbruin.
Meng in een kom de poedersuiker met de rest van de melk tot een wit glazuur.
Haal de cinnamon rolls uit de oven en verdeel het glazuur, fruit en de gekleurde confetti erover, laat 5 min. staan en serveer.
Confetti cinnamon rolls
Kun je ook geen genoeg krijgen van cinnamon rolls? Maak deze kleurrijke variant met fruit en confetti voor een feestje op tafel!
- bereidingstipMinder tijd? Maak gebruik van kant- en-klaar deeg en ga verder bij stap 8.
- variatietipVoeg bij stap 1 een buisje saffraan toe voor een verrassende kleur- en smaaktwist.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Confetti cinnamon rolls
Kun je ook geen genoeg krijgen van cinnamon rolls? Maak deze kleurrijke variant met fruit en confetti voor een feestje op tafel!

nagerecht
8 personen
335 kcal
30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm 115 ml melk in een steelpan 3 min. op middelhoog vuur tot lauwwarm. Meng in de kom van de staande mixer met deeghaken de lauwwarme melk, gist en kristalsuiker kort. Laat 10 min. staan tot het gaat schuimen.
Voeg het ei, 40 g roomboter, de bloem en het zout toe aan het mengsel en kneed in 10 min. tot een mooi zacht deeg.
Haal het deeg uit de kom en vet de kom in met de helft van de olie. Maak een bal van het deeg, doe terug in de kom en besmeer met de rest van de olie. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
Roer ondertussen de rest van de boter los in een kom en meng met de basterdsuiker, kaneel en maizena.
Bestuif het werkblad met bloem. Stort het deeg op het werkblad en bestuif met je hand de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 20 x 25 cm.
Verdeel de kaneelboter met je handen over het deeg, maar hou aan de bovenkant 2 cm leeg. Rol het deeg vanaf de langste kant op tot een lange rol en snijd in 6 plakken. Verdeel over de ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de cinnamon rolls in 25-30 min. gaar en lichtbruin.
Meng in een kom de poedersuiker met de rest van de melk tot een wit glazuur.
Haal de cinnamon rolls uit de oven en verdeel het glazuur, fruit en de gekleurde confetti erover, laat 5 min. staan en serveer.
bereidingstip:Minder tijd? Maak gebruik van kant- en-klaar deeg en ga verder bij stap 8.
variatietip:Voeg bij stap 1 een buisje saffraan toe voor een verrassende kleur- en smaaktwist.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
135 ml melk
4 g gedroogde gist
35 g kristalsuiker
1 middelgroot scharrelei
115 g ongezouten roomboter
250 g tarwebloem
¼ tl zout
½ el zonnebloemolie
50 g lichtbruine basterdsuiker
2 el gemalen kaneel
½ el maizena
100 g poedersuiker
75 g verse aardbeien
50 g verse frambozen
50 g verse blauwe bessen
1 el Dr. Oetker regenboogfantasie
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
ovenschaal (28.5 x 22.3 cm, ingevet, SMEG)
vershoudfolie