Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de kaas. Meng in een kom het bakmeel met de baking soda, het zout en de suiker. Rasp 110 g koude boter erboven en kneed kort door met je handen. Meng er 75 g kaas door. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een plak van 2 cm dik. Vouw het deeg dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoekige plak van 3 cm dik. Vouw weer dubbel en rol weer uit tot een rechthoekige plak van 3 cm dik. Herhaal nog 2 keer.
Snijd het deeg in 12 vierkante scones en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk en bestrooi met de rest van de kaas en de sesamzaadjes. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat de scones 10 min. afkoelen op een rooster.
Verhit de rest van de boter in een pan en bak de ’nduja 2 min. op middelhoog vuur. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Klop de clotted cream los en verdeel over een plat bord. Verdeel de ’nudja erover en maak een mooie swirl. Serveer met de kaasscones.
Kaasscones met 'nduja-room
Wie houdt van scones moet deze variant ook proberen. De 'nduja geeft extra pit en past helemaal bij de kaasscone en de clotted cream. Dit is misschien wel je nieuwe favoriet!
290 kcal
(Voedingswaarden)15 min. bereiden / 15 min. oventijd / 10 min. wachten
10 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kaasscones met 'nduja-room
Wie houdt van scones moet deze variant ook proberen. De 'nduja geeft extra pit en past helemaal bij de kaasscone en de clotted cream. Dit is misschien wel je nieuwe favoriet!

12 porties
290 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de kaas. Meng in een kom het bakmeel met de baking soda, het zout en de suiker. Rasp 110 g koude boter erboven en kneed kort door met je handen. Meng er 75 g kaas door. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een plak van 2 cm dik. Vouw het deeg dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoekige plak van 3 cm dik. Vouw weer dubbel en rol weer uit tot een rechthoekige plak van 3 cm dik. Herhaal nog 2 keer.
Snijd het deeg in 12 vierkante scones en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk en bestrooi met de rest van de kaas en de sesamzaadjes. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat de scones 10 min. afkoelen op een rooster.
Verhit de rest van de boter in een pan en bak de ’nduja 2 min. op middelhoog vuur. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Klop de clotted cream los en verdeel over een plat bord. Verdeel de ’nudja erover en maak een mooie swirl. Serveer met de kaasscones.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
90 g Parmigiano Reggiano
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baking soda
½ tl zout
½ el kristalsuiker
125 g ongezouten roomboter
200 ml karnemelk
½ el sesamzaadjes
35 g 'nduja
170 g clotted cream
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
bakkwast