Chinese pannenkoekjes met eend

Gek op pekingeend? In dit recept met eendenborstfilet gebruik je dezelfde smaakmakers en maak je zelf de Chinese pannenkoekjes. Beleg ze met komkommer, bosui, de eend en hoisin en je hebt een heerlijk gerechtje voor bij de borrel of dimsum.

80 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur 15 min. bereiden / 1 uur wachten

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon van ½ cm in het vel van de eendenborst, zonder het vlees te raken. Bestrooi rondom met het zout en alles behalve de huid met de 5 spice. Laat afgedekt 30-45 min. op kamertemperatuur komen.

  2. Zeef ondertussen de bloem en maizena boven een kom, voeg het kokende water en ⅕ van de arachideolie toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Leg op een met bloem bestoven werkblad en kneed 6-8 min. tot een elastisch deeg. Laat 20 min. rusten.

  3. Breng water in de stoompan tegen de kook aan. Haal het deeg uit de kom en kneed het kort door. Verdeel het in 20 gelijke stukken (per 20 porties) en vorm hier bolletjes van. Bestuif het werkblad licht met bloem. Neem 1 bolletje deeg en druk het met je vingers voorzichtig plat tot een schijf. Rol uit met de deegroller tot een cirkel van Ø 12 cm en leg op een stukje bakpapier. Herhaal met nog een bolletje. Bestrijk de pannenkoek op het bakpapier met wat sesamolie en leg de tweede pannenkoek erop. Leg met behulp van het bakpapier de 2 pannenkoeken in de stoommand en dek af met de deksel. Stoom de pannenkoeken in ca. 4 min. gaar. Haal uit de stomer en trek ze, terwijl ze nog warm zijn, voorzichtig uit elkaar. Leg ze op een bord en dek af met een droge doek om uitdrogen te voorkomen.

  4. Maak ondertussen steeds 2 pannenkoekjes en stoom ze per 2 stuks in de stoommand. Herhaal tot je alle pannenkoekjes hebt.

  5. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Leg de eend met de velkant naar beneden in een koude koekenpan en verhit op hoog vuur. Bak de eend ca. 10 min. op de velkant. Keer om, voeg de rest van de arachideolie, gember en knoflook toe en bak 1 min. Pers de sinaasappel in de pan (niet op het vel) en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

  6. Snijd ondertussen de komkommer en bosuitjes in dunne repen. Serveer met de knapperige groente, pannenkoeken en hoisinsaus.

  • bereidingstipGeen stoommandje? Je kunt de pannenkoeken ook in een pan bakken: bak elke pannenkoek 2-3 min. per kant in een licht ingevette koekenpan.
  • variatietipIn plaats van eend kun je ook kipdijfilet gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Chinese pannenkoekjes met eend

Gek op pekingeend? In dit recept met eendenborstfilet gebruik je dezelfde smaakmakers en maak je zelf de Chinese pannenkoekjes. Beleg ze met komkommer, bosui, de eend en hoisin en je hebt een heerlijk gerechtje voor bij de borrel of dimsum.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig