Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat minimaal 2 uur (maar liefst een hele nacht) afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de rijst om met de zonnebloemolie en verdeel in een gelijkmatige laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 45 min. in de oven. Schep regelmatig om tot de rijst goudbruin en zeer knapperig is.
Meng de rijst met de sesamolie, peper en eventueel zout. Laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van een ½ cm en snipper de rode ui fijn. Meng de sojabonen met de komkommer en rode ui. Pers de helft van de limoen uit en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel ¾ van de rijst over een schaal, schep de salade erop. Besprenkel met de wasabimayo en bestrooi met de rest van de rijst en de furikake. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.
Crispy rice salad van London Loy
De crispy rice salad - geïnspireerd op een bekend gerecht uit Laos - ging viral op social media. London Loy gaf 'm zijn eigen twist met sojaboontjes, furikake en wasabimayo voor wat extra spice!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Crispy rice salad van London Loy
De crispy rice salad - geïnspireerd op een bekend gerecht uit Laos - ging viral op social media. London Loy gaf 'm zijn eigen twist met sojaboontjes, furikake en wasabimayo voor wat extra spice!

4 personen
355 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat minimaal 2 uur (maar liefst een hele nacht) afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de rijst om met de zonnebloemolie en verdeel in een gelijkmatige laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 45 min. in de oven. Schep regelmatig om tot de rijst goudbruin en zeer knapperig is.
Meng de rijst met de sesamolie, peper en eventueel zout. Laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van een ½ cm en snipper de rode ui fijn. Meng de sojabonen met de komkommer en rode ui. Pers de helft van de limoen uit en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel ¾ van de rijst over een schaal, schep de salade erop. Besprenkel met de wasabimayo en bestrooi met de rest van de rijst en de furikake. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g witte rijst
1 el zonnebloemolie
1 el sesamolie
1 komkommer
1 rode ui
150 g koelverse edamame sojabonen
1 limoen
4 el vegan wasabimayonaise
1 el furikake
Dit heb je nodig
bakpapier