Lemon meringue croissantbun

Luxe croissantbun gevuld met friszure lemon curd en getopt met luchtige meringue. Een zoete verwennerij die het beste van twee werelden combineert: knapperig croissantdeeg en een romige lemonmeringuetaart!

480 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de croissantbun volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven af.

  2. Doe het eiwit en de kristalsuiker in een vuurvaste kom en klop met een handmixer 2-3 min. au bain-marie, tot de suiker is opgelost. Haal de kom van de pan, voeg het vanille-extract toe en klop nog 5 min. op hoge snelheid tot een meringue met stijve pieken. Schep de meringue in de spuitzak.

  3. Snijd de croissant buns horizontaal doormidden. Besmeer de onderkant met lemoncurd en leg de bovenkant erop.

  4. Knip een punt van de spuitzak, zodat je een opening hebt van 2 cm. Spuit de meringue op de bovenkant van de croissant buns, zodat ze helemaal bedekt zijn. Steek de crème-brûléebrander aan en brand de meringue voorzichtig lichtbruin.

Lemon meringue croissantbun

Luxe croissantbun gevuld met friszure lemon curd en getopt met luchtige meringue. Een zoete verwennerij die het beste van twee werelden combineert: knapperig croissantdeeg en een romige lemonmeringuetaart!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig