Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de croissantbun volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven af.
Doe het eiwit en de kristalsuiker in een vuurvaste kom en klop met een handmixer 2-3 min. au bain-marie, tot de suiker is opgelost. Haal de kom van de pan, voeg het vanille-extract toe en klop nog 5 min. op hoge snelheid tot een meringue met stijve pieken. Schep de meringue in de spuitzak.
Snijd de croissant buns horizontaal doormidden. Besmeer de onderkant met lemoncurd en leg de bovenkant erop.
Knip een punt van de spuitzak, zodat je een opening hebt van 2 cm. Spuit de meringue op de bovenkant van de croissant buns, zodat ze helemaal bedekt zijn. Steek de crème-brûléebrander aan en brand de meringue voorzichtig lichtbruin.
Lemon meringue croissantbun
Luxe croissantbun gevuld met friszure lemon curd en getopt met luchtige meringue. Een zoete verwennerij die het beste van twee werelden combineert: knapperig croissantdeeg en een romige lemonmeringuetaart!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Lemon meringue croissantbun
Luxe croissantbun gevuld met friszure lemon curd en getopt met luchtige meringue. Een zoete verwennerij die het beste van twee werelden combineert: knapperig croissantdeeg en een romige lemonmeringuetaart!

4 porties
480 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de croissantbun volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven af.
Doe het eiwit en de kristalsuiker in een vuurvaste kom en klop met een handmixer 2-3 min. au bain-marie, tot de suiker is opgelost. Haal de kom van de pan, voeg het vanille-extract toe en klop nog 5 min. op hoge snelheid tot een meringue met stijve pieken. Schep de meringue in de spuitzak.
Snijd de croissant buns horizontaal doormidden. Besmeer de onderkant met lemoncurd en leg de bovenkant erop.
Knip een punt van de spuitzak, zodat je een opening hebt van 2 cm. Spuit de meringue op de bovenkant van de croissant buns, zodat ze helemaal bedekt zijn. Steek de crème-brûléebrander aan en brand de meringue voorzichtig lichtbruin.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
340 g AH Excellent croissant buns
100 ml vloeibaar eiwit
100 g fijne kristalsuiker
½ tl vanille-extract
6 el lemon curd
Dit heb je nodig
spuitzak
crème-brûléebrander