Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de pizzabodem met de pizzasaus en bestrooi met de geraspte kaas. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat 8-10 min. in de oven.
Halveer de bolletjes mozzarella. Maak van de ene helft de ogen en van de andere helft de snuit. Leg op elk oog 1 plakje olijf. Maak van de bieslook de snorharen. Haal 1 gele en 1 rode cherrytomaat uit de tomatenmix. Snijd van de gele tomaat een mondje en gebruik de rode tomaat voor de neus. Maak met de blaadjes basilicum de binnenkant van de oren.
Paashaas-pizza 'Margherita'
Pizza Margherita in een speelse paashaas-vorm. Met tomatensaus, mozzarella en een heerlijke korst combineert deze pizza traditie met feestelijke vormgeving voor een leuke paasmaaltijd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Paashaas-pizza 'Margherita'
Pizza Margherita in een speelse paashaas-vorm. Met tomatensaus, mozzarella en een heerlijke korst combineert deze pizza traditie met feestelijke vormgeving voor een leuke paasmaaltijd.

hoofdgerecht
1 porties
625 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de pizzabodem met de pizzasaus en bestrooi met de geraspte kaas. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat 8-10 min. in de oven.
Halveer de bolletjes mozzarella. Maak van de ene helft de ogen en van de andere helft de snuit. Leg op elk oog 1 plakje olijf. Maak van de bieslook de snorharen. Haal 1 gele en 1 rode cherrytomaat uit de tomatenmix. Snijd van de gele tomaat een mondje en gebruik de rode tomaat voor de neus. Maak met de blaadjes basilicum de binnenkant van de oren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
1 AH Excellent paashaaspizzabodem
3 el pizzasaus
50 g geraspte kaas voor pizza
2 minimozzarellabolletjes
2 plakjes zwarte olijven
6 sprietjes verse bieslook
10 g snoeptomatenmix
2 verse basilicumblaadjes
Dit heb je nodig
bakpapier