Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de speculooskoeken fijn in een hakmolen.
Rol het croissantdeeg uit op je werkblad en druk de stippellijnen in het deeg dicht. Besmeer het deeg met de speculoospasta en verdeel het koekkruim erover.
Rol het deeg aan de korte kant strak op en snijd in 8 gelijke plakken (per 8 haasjes). Trek de uiteinden van het opgerolde deeg 20 cm uit en vouw daar 2 lussen van. Druk de bovenkant wat aan, zodat het puntjes worden. Dit worden de konijnenoortjes.
Verdeel de broodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 12 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen op de bakplaat.
Croissanthaasjes met speculoos
Schattige croissanthaasjes gevuld met speculoospasta. Een feestelijk paasontbijt voor jong en oud! Laat de Pasen maar komen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Croissanthaasjes met speculoos
Schattige croissanthaasjes gevuld met speculoospasta. Een feestelijk paasontbijt voor jong en oud! Laat de Pasen maar komen.

8 porties
160 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de speculooskoeken fijn in een hakmolen.
Rol het croissantdeeg uit op je werkblad en druk de stippellijnen in het deeg dicht. Besmeer het deeg met de speculoospasta en verdeel het koekkruim erover.
Rol het deeg aan de korte kant strak op en snijd in 8 gelijke plakken (per 8 haasjes). Trek de uiteinden van het opgerolde deeg 20 cm uit en vouw daar 2 lussen van. Druk de bovenkant wat aan, zodat het puntjes worden. Dit worden de konijnenoortjes.
Verdeel de broodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 12 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen op de bakplaat.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
5 stuks speculoos
240 g croissantdeeg
3 el speculoospasta
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier