Steek de barbecue aan.
Halveer de maiskolven in de breedte. Zet de halve kolven rechtop en snijd voorzichtig met een scherp in de lengte in kwarten. Leg een vochtig stuk keukenpapier onder de snijplank zodat deze niet verschuift. Zorg voor een droge snijplank, zodat de kolf niet glijdt tijdens het snijden.
Schep de maisribben om met de olijfolie, bbq kruiden en eventueel zout. Rasp de knoflook, snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Smelt de boter in een kleine steelpan en voeg de geraspte knoflook en ⅔ van de koriander toe. Houd warm op de barbecue met indirecte hitte.
Leg de maisribben met de maiskorrels naar beneden op de barbecue en gril 8 min. tot ze licht geblakerd zijn. De ribben zullen iets opkrullen. Doop de ribben in het gesmolten botermengsel en gril nog 2 min. op de zijkant. Keer halverwege.
Haal de ribben van de barbecue, leg op een serveerschaal en bestrooi met de rest van de koriander en eventueel zout. Serveer met de limoenpartjes.
Corn ribs
Deze rokerige ‘spareribs’ van maiskolven zijn hot. Snijd de kolven in vieren (ribs), kruid met je favoriete smaakmakers en gril op de barbecue. Heerlijk als BBQ-bijgerecht.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Corn ribs
Deze rokerige ‘spareribs’ van maiskolven zijn hot. Snijd de kolven in vieren (ribs), kruid met je favoriete smaakmakers en gril op de barbecue. Heerlijk als BBQ-bijgerecht.

bijgerecht
4 personen
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Halveer de maiskolven in de breedte. Zet de halve kolven rechtop en snijd voorzichtig met een scherp in de lengte in kwarten. Leg een vochtig stuk keukenpapier onder de snijplank zodat deze niet verschuift. Zorg voor een droge snijplank, zodat de kolf niet glijdt tijdens het snijden.
Schep de maisribben om met de olijfolie, bbq kruiden en eventueel zout. Rasp de knoflook, snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Smelt de boter in een kleine steelpan en voeg de geraspte knoflook en ⅔ van de koriander toe. Houd warm op de barbecue met indirecte hitte.
Leg de maisribben met de maiskorrels naar beneden op de barbecue en gril 8 min. tot ze licht geblakerd zijn. De ribben zullen iets opkrullen. Doop de ribben in het gesmolten botermengsel en gril nog 2 min. op de zijkant. Keer halverwege.
Haal de ribben van de barbecue, leg op een serveerschaal en bestrooi met de rest van de koriander en eventueel zout. Serveer met de limoenpartjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 maiskolven
2 el milde olijfolie
1 el Mexican style BBQ kruiden
1 teen knoflook
10 g verse koriander
1 limoen
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
barbecue