Steek de BBQ aan. Boen de limoen schoon, rasp groene schil en pers de vrucht uit. Meng ⅔ van de olie met de ⅔ van de kruiden, 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout en bestrijk de biefstuk ermee. Laat minimaal 30 min. afgedekt marineren op kamertemperatuur.
Meng ondertussen de crème fraîche met de rest van de kruiden en peper. Snijd de komkommer in kleine blokjes van een ½ cm. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Meng de komkommer met de mango, bosui, sesamzaad, de rest van de olie, 1 el limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout Haal de blaadjes los van de kropsla, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Gril de biefstukken ca. 7 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie. Gril ondertussen de minitortilla’s in delen 1-2 min. op de barbecue. Snijd de biefstuk tegen de draad in in reepjes. Besmeer de tortilla’s met een ½ el crème fraîche en verdeel de sla, biefstuk en mango-komkommersalsa erover. Serveer de rest van crème fraîche erbij.
Taco's met biefstuk en mango-komkommersalsa (advertorial)
Taco's gevuld met sappige gegrilde biefstuk en een verfrissende mango-komkommersalade. Een verrassende combinatie die je geprobeerd moet hebben.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Taco's met biefstuk en mango-komkommersalsa (advertorial)
Taco's gevuld met sappige gegrilde biefstuk en een verfrissende mango-komkommersalade. Een verrassende combinatie die je geprobeerd moet hebben.

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Steek de BBQ aan. Boen de limoen schoon, rasp groene schil en pers de vrucht uit. Meng ⅔ van de olie met de ⅔ van de kruiden, 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout en bestrijk de biefstuk ermee. Laat minimaal 30 min. afgedekt marineren op kamertemperatuur.
Meng ondertussen de crème fraîche met de rest van de kruiden en peper. Snijd de komkommer in kleine blokjes van een ½ cm. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Meng de komkommer met de mango, bosui, sesamzaad, de rest van de olie, 1 el limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout Haal de blaadjes los van de kropsla, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Gril de biefstukken ca. 7 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie. Gril ondertussen de minitortilla’s in delen 1-2 min. op de barbecue. Snijd de biefstuk tegen de draad in in reepjes. Besmeer de tortilla’s met een ½ el crème fraîche en verdeel de sla, biefstuk en mango-komkommersalsa erover. Serveer de rest van crème fraîche erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische limoen
3 el arachideolie
3 el Santa Maria Korean BBQ-kruiden
300 g biefstuk
200 g crème fraîche
1 komkommer
1 eetrijpe mango
2 bosuitjes
2 tl sesamzaad
½ kropsla
8 minitortilla’s
Dit heb je nodig
barbecue