Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verdeel de amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 10 min. goudbruin. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille en peterselie fijn.
Hak de noten grof en meng met de kruiden, 1 el citroensap, -rasp (per 4 personen) en de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Amandelsalsa
Geniet van een frisse salsa met amandel, citroen en groene kruiden. Heerlijk bij vis, maar ook bij vlees en groenten!
- combinatietipLekker met gegrilde dorade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Amandelsalsa
Geniet van een frisse salsa met amandel, citroen en groene kruiden. Heerlijk bij vis, maar ook bij vlees en groenten!

bijgerecht
4 personen
290 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verdeel de amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 10 min. goudbruin. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille en peterselie fijn.
Hak de noten grof en meng met de kruiden, 1 el citroensap, -rasp (per 4 personen) en de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met gegrilde dorade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
80 g amandelen
1 biologische citroen
7½ g verse dille
15 g verse peterselie
80 ml extra vierge olijfolie