Laat de tonijn ontdooien. Dep droog en meng met de sojasaus en zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan.
Schraap de zaadlijsten uit de komkommer, snijd in dunne plakjes en meng met de radijsmix, natuurazijn, peper en eventueel zout. Meng de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper.
Snijd de hotdogbroodjes open en gril ze met de snijkant naar beneden een ½ min. op de barbecue. Bestrooi de tonijn rondom met de helft van het sesamzaad en gril 3-4 min. tot gaar vanbuiten en nog rauw vanbinnen. Keer halverwege.
Snijd de tonijn in dunne plakjes van een ½ cm. Besmeer de broodjes met de mierikswortelmayonaise. Verdeel wat ingelegde groenten en tonijn erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad, de gebakken uitjes en serveer met de rest van de ingelegde groenten en de Cornet Gold Blond.
Broodje gegrilde tonijn met mierikswortel (advertorial)
De combinatie van gegrilde tonijn en scherpe mierikswortel doet het altijd goed, dus ook op een broodje! Crunch, rook, een klein beetje pit: het komt allemaal samen in dit recept.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Broodje gegrilde tonijn met mierikswortel (advertorial)
De combinatie van gegrilde tonijn en scherpe mierikswortel doet het altijd goed, dus ook op een broodje! Crunch, rook, een klein beetje pit: het komt allemaal samen in dit recept.

hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de tonijn ontdooien. Dep droog en meng met de sojasaus en zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan.
Schraap de zaadlijsten uit de komkommer, snijd in dunne plakjes en meng met de radijsmix, natuurazijn, peper en eventueel zout. Meng de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper.
Snijd de hotdogbroodjes open en gril ze met de snijkant naar beneden een ½ min. op de barbecue. Bestrooi de tonijn rondom met de helft van het sesamzaad en gril 3-4 min. tot gaar vanbuiten en nog rauw vanbinnen. Keer halverwege.
Snijd de tonijn in dunne plakjes van een ½ cm. Besmeer de broodjes met de mierikswortelmayonaise. Verdeel wat ingelegde groenten en tonijn erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad, de gebakken uitjes en serveer met de rest van de ingelegde groenten en de Cornet Gold Blond.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g tonijnsteaks
3 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
½ komkommer
150 g pittige radijsmix
2 el natuurazijn
4 el mayonaise
1 tl mierikswortel
4 hotdogbroodjes
2 tl sesamzaad
30 g gebakken uitjes
4 flesjes Cornet Oaked blond bier
Dit heb je nodig
barbecue