Mix de ricotta met de helft van de olijfolie, het citroensap, peper en eventueel zout in de hakmolen met de staafmixer tot een gladde crème.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm de rest van de olie met de tijm en chilivlokken in een kleine steelpan. Haal van het vuur en meng de honing erdoor.
Verdeel de whipped ricotta over een platte schaal. Besprenkel met de hot honey en pijnboompitten.
Whipped ricotta
Wist je dat je ricotta ook kunt opkloppen? Je krijgt dan een heerlijk, luchtig, romige dip. Deze 'whipped' ricotta krijgt dankzij honing en tijm wat extra's. Zet 'm in 10 min. op je volgende borrelplank.
- combinatietipLekker met scrocchi of picos.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Whipped ricotta
Wist je dat je ricotta ook kunt opkloppen? Je krijgt dan een heerlijk, luchtig, romige dip. Deze 'whipped' ricotta krijgt dankzij honing en tijm wat extra's. Zet 'm in 10 min. op je volgende borrelplank.

bijgerecht
4 personen
190 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Mix de ricotta met de helft van de olijfolie, het citroensap, peper en eventueel zout in de hakmolen met de staafmixer tot een gladde crème.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm de rest van de olie met de tijm en chilivlokken in een kleine steelpan. Haal van het vuur en meng de honing erdoor.
Verdeel de whipped ricotta over een platte schaal. Besprenkel met de hot honey en pijnboompitten.
combinatietip:Lekker met scrocchi of picos.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g ricotta
2 el milde olijfolie
½ el citroensap
2 takjes verse tijm
¼ tl chilivlokken
1½ el vloeibare honing
10 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen