Whipped ricotta

Wist je dat je ricotta ook kunt opkloppen? Je krijgt dan een heerlijk, luchtig, romige dip. Deze 'whipped' ricotta krijgt dankzij honing en tijm wat extra's. Zet 'm in 10 min. op je volgende borrelplank.

190 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Mix de ricotta met de helft van de olijfolie, het citroensap, peper en eventueel zout in de hakmolen met de staafmixer tot een gladde crème.

  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm de rest van de olie met de tijm en chilivlokken in een kleine steelpan. Haal van het vuur en meng de honing erdoor.

  3. Verdeel de whipped ricotta over een platte schaal. Besprenkel met de hot honey en pijnboompitten.

  • combinatietipLekker met scrocchi of picos.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Whipped ricotta

Wist je dat je ricotta ook kunt opkloppen? Je krijgt dan een heerlijk, luchtig, romige dip. Deze 'whipped' ricotta krijgt dankzij honing en tijm wat extra's. Zet 'm in 10 min. op je volgende borrelplank.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig