Snijd de knoflook en shiitake in dunne plakjes. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook 3 min. tot goudbruin en knapperig. Schep de knoflook uit de pan op een bord met keukenpapier. Zet de pan met olie terug op het vuur. Bak de shiitake 5 min. in de pan op hoog vuur, schep uit de pan. Snijd de tomaten eventueel doormidden en bak 3 min. tot net zacht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de cashewnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten en sesamzaadjes 3 min. Haal de pan van het vuur en voeg de 5 spices toe.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de sesamolie, ketjap, de shiitake en tomaten, verdeel over borden of kommen en verdeel de noten en de gebakken knoflook erover. Bestrooi met de bosui.
Noedels met knoflook, tomaat en cashewkruim van Hugo Kennis
Hugo Kennis deelt zijn favoriete noedels! Supersimpel, maar vol smaak dankzij de 'magische' cherrytomaten, shiitake en knoflookchips.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Noedels met knoflook, tomaat en cashewkruim van Hugo Kennis
Hugo Kennis deelt zijn favoriete noedels! Supersimpel, maar vol smaak dankzij de 'magische' cherrytomaten, shiitake en knoflookchips.

hoofdgerecht
4 personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook en shiitake in dunne plakjes. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook 3 min. tot goudbruin en knapperig. Schep de knoflook uit de pan op een bord met keukenpapier. Zet de pan met olie terug op het vuur. Bak de shiitake 5 min. in de pan op hoog vuur, schep uit de pan. Snijd de tomaten eventueel doormidden en bak 3 min. tot net zacht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de cashewnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten en sesamzaadjes 3 min. Haal de pan van het vuur en voeg de 5 spices toe.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de sesamolie, ketjap, de shiitake en tomaten, verdeel over borden of kommen en verdeel de noten en de gebakken knoflook erover. Bestrooi met de bosui.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 tenen knoflook
250 g shiitake
80 ml zonnebloemolie
600 g sweet cherry mix tomaten
1 el sesamzaad
100 g ongezouten cashewnoten
1 tl Chinese 5 spice
3 bosuien
248 g woknoedels
1 tl sesamolie
2 el ketjap manis