Steek de barbecue aan. Doe het bakmeel met het zout, de baksoda en yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties (per 6 spiezen) en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot platte broodjes van Ø 10 cm. Gril op het rooster in 3-5 min. knapperig en goudbruin. Keer om, besprenkel met de olie en bestrooi met het zeezout. Gril nog 3-5 min.
Gril de garnalenspiezen 3-5 min. op de barbecue, keer halverwege. Serveer de spiesjes met in stukken gescheurde naan.
Knoflookgarnalenspies met snelle naan van de BBQ
Steek de BBQ maar aan en gaan met die naan! Deze knoflookgarnalenspiesjes serveer je met zelfgemaakt naanbrood. Tast toe!
- combinatietipLekker met knoflookboter
- bereidingstip Zelf garnalenspiezen maken? Week de satéstokjes van tevoren minimaal een uur in water, zo voorkom je dat ze verbranden op de barbecue.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Knoflookgarnalenspies met snelle naan van de BBQ
Steek de BBQ maar aan en gaan met die naan! Deze knoflookgarnalenspiesjes serveer je met zelfgemaakt naanbrood. Tast toe!

bijgerecht
6 porties
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe het bakmeel met het zout, de baksoda en yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties (per 6 spiezen) en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot platte broodjes van Ø 10 cm. Gril op het rooster in 3-5 min. knapperig en goudbruin. Keer om, besprenkel met de olie en bestrooi met het zeezout. Gril nog 3-5 min.
Gril de garnalenspiezen 3-5 min. op de barbecue, keer halverwege. Serveer de spiesjes met in stukken gescheurde naan.
combinatietip:Lekker met knoflookboter
bereidingstip: Zelf garnalenspiezen maken? Week de satéstokjes van tevoren minimaal een uur in water, zo voorkom je dat ze verbranden op de barbecue.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
350 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
1 tl baksoda
350 g yoghurt Griekse stijl 10%
3 el extra vierge olijfolie
2 tl grof zeezout
6 garnalenspiezen knoflookmarinade
Dit heb je nodig
barbecue