Breng een pan ruim water aan de kook. Spoel de vongole onder koud stromend water. Verwijder de schelpen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de steeltjes van de peterselie fijn en de blaadjes grof, houd apart. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes.
Kook de linguine 2 min. korter dan de verpakking aangeeft.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, peterseliesteeltjes en chilivlokken 2-3 min. tot de knoflook lichtbruin is. Voeg de vongole toe en schep goed om. Blus af met de witte wijn en laat 1 min. op hoog vuur met de deksel op de pan koken tot de schelpjes opengaan. Schud de pan een beetje.
Giet de pasta af en meng door de vongole. Verwarm 2 min. Breng op smaak met de rest van de peterselie, peper en eventueel zout. Verdeel over 2 diepe borden en serveer.
Pasta vongole (advertorial)
Klassieke Italiaanse pasta met schelpjes in een smaakvolle saus van witte wijn, chili, knoflook en peterselie. Een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht waarbij je de zee echt kan proeven.
- combinatietipEet er voor een volwaardig hoofdgerecht wat gegrilde courgette bij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pasta vongole (advertorial)
Klassieke Italiaanse pasta met schelpjes in een smaakvolle saus van witte wijn, chili, knoflook en peterselie. Een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht waarbij je de zee echt kan proeven.

hoofdgerecht
2 personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook. Spoel de vongole onder koud stromend water. Verwijder de schelpen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de steeltjes van de peterselie fijn en de blaadjes grof, houd apart. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes.
Kook de linguine 2 min. korter dan de verpakking aangeeft.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, peterseliesteeltjes en chilivlokken 2-3 min. tot de knoflook lichtbruin is. Voeg de vongole toe en schep goed om. Blus af met de witte wijn en laat 1 min. op hoog vuur met de deksel op de pan koken tot de schelpjes opengaan. Schud de pan een beetje.
Giet de pasta af en meng door de vongole. Verwarm 2 min. Breng op smaak met de rest van de peterselie, peper en eventueel zout. Verdeel over 2 diepe borden en serveer.
combinatietip:Eet er voor een volwaardig hoofdgerecht wat gegrilde courgette bij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
500 g Vette & Verhaart verse vongole schelpjes
10 g verse platte peterselie
2 tenen knoflook
150 g linguine
3 el traditionele olijfolie
½ tl chilivlokken
75 ml witte wijn