Snijd de rode bieten in dunne plakjes en schep voorzichtig om met de zoetzure ui en 2 el van het vocht uit het potje (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de zalmburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broodjes open. Bak ze 1-2 min. op de snijkanten in de koekenpan op hoog vuur tot ze een goudbruin randje krijgen.
Meng de mayonaise en gochujang. Verdeel de helft van de saus over de onderkant van de broodjes en beleg met de sla, zalmburgers, het biet-uienmengsel en de rest van de saus.
Zalmburger met gochujangmayo
Zalm, gochujangmayo en zoete bieten: een onweerstaanbare combi.
- combinatietipLekker met friet en een bietensalade van o.a. restjes biet, sla en ingelegde ui.
- variatietipIn plaats van gochujang kun je ook sambal of sriracha gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zalmburger met gochujangmayo
Zalm, gochujangmayo en zoete bieten: een onweerstaanbare combi.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode bieten in dunne plakjes en schep voorzichtig om met de zoetzure ui en 2 el van het vocht uit het potje (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de zalmburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broodjes open. Bak ze 1-2 min. op de snijkanten in de koekenpan op hoog vuur tot ze een goudbruin randje krijgen.
Meng de mayonaise en gochujang. Verdeel de helft van de saus over de onderkant van de broodjes en beleg met de sla, zalmburgers, het biet-uienmengsel en de rest van de saus.
combinatietip:Lekker met friet en een bietensalade van o.a. restjes biet, sla en ingelegde ui.
variatietip:In plaats van gochujang kun je ook sambal of sriracha gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g biologische gekookte rode bieten
75 g rode uienringen zoetzuur
2 el milde olijfolie
4 naturel zalmburgers
4 bakkersbollen wit
4 el mayonaise
1 el gochujang
50 g fijngesneden ijsbergsla