Zalmburger met gochujangmayo

Zalm, gochujangmayo en zoete bieten: een onweerstaanbare combi.

595 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de rode bieten in dunne plakjes en schep voorzichtig om met de zoetzure ui en 2 el van het vocht uit het potje (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

  2. Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de zalmburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snijd de broodjes open. Bak ze 1-2 min. op de snijkanten in de koekenpan op hoog vuur tot ze een goudbruin randje krijgen.

  4. Meng de mayonaise en gochujang. Verdeel de helft van de saus over de onderkant van de broodjes en beleg met de sla, zalmburgers, het biet-uienmengsel en de rest van de saus.

  • combinatietipLekker met friet en een bietensalade van o.a. restjes biet, sla en ingelegde ui.
  • variatietipIn plaats van gochujang kun je ook sambal of sriracha gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Zalmburger met gochujangmayo

Zalm, gochujangmayo en zoete bieten: een onweerstaanbare combi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig