Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers een halve vrucht uit. Rasp de courgette grof en meng met 1 el citroensap.
Klop het ei met een garde los in een mengkom. Voeg de courgette, olie, melk, 120 g suiker en ½ van het citroenrasp toe en meng door elkaar.
Zeef het bakmeel en zout boven de mengkom en spatel door het eimengsel.
Bekleed de muffinvorm met de papieren cupcakevormpjes en verdeel het beslag erover.
Bak de muffins in 25-30 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat nog 30 min. afkoelen op een rooster.
Maal de rest van de suiker met de rest van het citroenrasp en de muntblaadjes in het hakmolentje.
Verdeel de roomkaas over de afgekoelde muffins en bestrooi met de citroenmuntsuiker.
Courgette-citroenmuffins
Courgette is een kei in het overnemen van andere smaken. Hij past dus in eindeloos veel gerechten. In deze courgette-citroenmuffins bijvoorbeeld!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Courgette-citroenmuffins
Courgette is een kei in het overnemen van andere smaken. Hij past dus in eindeloos veel gerechten. In deze courgette-citroenmuffins bijvoorbeeld!

6 personen
275 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers een halve vrucht uit. Rasp de courgette grof en meng met 1 el citroensap.
Klop het ei met een garde los in een mengkom. Voeg de courgette, olie, melk, 120 g suiker en ½ van het citroenrasp toe en meng door elkaar.
Zeef het bakmeel en zout boven de mengkom en spatel door het eimengsel.
Bekleed de muffinvorm met de papieren cupcakevormpjes en verdeel het beslag erover.
Bak de muffins in 25-30 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat nog 30 min. afkoelen op een rooster.
Maal de rest van de suiker met de rest van het citroenrasp en de muntblaadjes in het hakmolentje.
Verdeel de roomkaas over de afgekoelde muffins en bestrooi met de citroenmuntsuiker.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 biologische citroen
½ courgette
1 middelgroot scharrelei
40 ml zonnebloemolie
90 ml volle melk
140 g fijne kristalsuiker
140 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
5 g verse munt
50 g roomkaas
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 6 holten