Matcha-cakeroll met aardbeien​

Matcha is niet alleen populair als drankje maar ook ideaal om mee te bakken. Deze groene matcha cakerol is heerlijk bij jouw strawberry-matcha.

280 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 12 min. oventijd / 45 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en klop het eiwit met het zout met een handmixer. Klop in een andere kom het eigeel schuimig met de suiker en zeef de bloem en ⅗ matchapoeder erboven. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het groene beslag er gelijkmatig overheen tot een rechthoek van 1-2 cm dik. Bak in het midden van de oven in 10-12 min. gaar en laat vervolgens minstens 45 min. afkoelen.

  3. Verwijder ondertussen de kroontjes van ¾ van de aardbeien (per cakerol) en snijd eventueel de witte harde kernen eruit. Pureer de helft van de schoongemaakte aardbeien met de staafmixer of in de keukenmachine en meng met de mascarpone. Schep daarna de honing erdoor. Snijd de andere helft van de schoongemaakte aardbeien in stukjes. Hou de aardbeien met kroontjes apart.

  4. Bestrijk de afgekoelde cake met het mascarponemengsel, bestrooi met de matchapoeder en verdeel de stukjes aardbei erover. Rol het gebak met behulp van het bakpapier voorzichtig op. Meng de poedersuiker met de matchapoeder. Bestrooi de cakerol vlak voor het serveren ruim met groene poedersuiker (gebruik eventueel een zeefje voor een verfijnd effect). Bestrooi dan met de rest van de matchapoeder. Serveer de rest van de aardbeien erbij.

  • bereidingstipJe kunt de cake 1 dag van tevoren maken en afgedekt bewaren tot gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Matcha-cakeroll met aardbeien​

Matcha is niet alleen populair als drankje maar ook ideaal om mee te bakken. Deze groene matcha cakerol is heerlijk bij jouw strawberry-matcha.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig