Dorade met venkel-citrussalade

Op zoek naar een bijgerecht bij je dorade filet van de BBQ? Maak deze frisse salade met venkel, sinaasappel en citroen combineert heerlijk bij gegrilde vis. Licht en ideaal op een warme zomeravond

385 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Snijd de dille fijn. Boen de helft van de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop ⅗ van de olie met ⅔ van de dille, het citroenrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.

  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit en sinaasappels en snijd het vruchtvlees in halve plakken van een ½ cm breed. Meng de dressing met de rode ui, venkel, grapefruit en sinaasappel.

  4. Bestrijk de doradefilet met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de dorade op de huidkant op het rooster van de barbecue. Gril 3-4 min. Draai de filets voorzichtig om met een spatel en rooster de andere kant nog 1-2 min.

  5. Snijd ondertussen de rest van de citroenen in kwarten. Gril ze met de snijkant naar beneden 3-4 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen op zitten.

  6. Serveer de doradefilet met de rest van de citroenen en venkel-citrussalade en bestrooi met de rest van de dille.

Dorade met venkel-citrussalade

Op zoek naar een bijgerecht bij je dorade filet van de BBQ? Maak deze frisse salade met venkel, sinaasappel en citroen combineert heerlijk bij gegrilde vis. Licht en ideaal op een warme zomeravond

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig