Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kip in een kom met 1 el citroensap (per 4 personen), de paprikapoeder, ¼ van de olie, peper en eventueel zout, laat 15 min. staan.
Rasp ⅔ van de kaas. Snijd de bloemkool in roosjes, schep om met ¼ van de olie en ⅓ van de geraspte kaas. Verdeel over 1 met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min., schep halverwege om.
Scheur ondertussen de ciabatta in stukken van 3 cm. Snijd de knoflook fijn. Verdeel het brood met de helft van de knoflook over de 2e met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Bak de laatste 15 min. mee met de bloemkool.
Doe ondertussen de rest van de knoflook en geraspte kaas, de mayonaise en ansjovisfilets in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de worcestershiresauce, 2 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) eraan toe en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 8 min., keer halverwege.
Schaaf ondertussen de rest van de kaas in dunne snippers. Haal de blaadjes van de romainesla, verdeel over een grote schaal en meng met de dressing. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de croutons, bloemkool, kip en kaassnippers erover.
Caesarsalade met geroosterde bloemkool en kip
Geef je caesarsalade een upgrade! Deze versie combineert gegrilde kip met geroosterde bloemkool. Uiteraard met ansjovis en caesardressing.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Caesarsalade met geroosterde bloemkool en kip
Geef je caesarsalade een upgrade! Deze versie combineert gegrilde kip met geroosterde bloemkool. Uiteraard met ansjovis en caesardressing.

bijgerecht
4 personen
645 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kip in een kom met 1 el citroensap (per 4 personen), de paprikapoeder, ¼ van de olie, peper en eventueel zout, laat 15 min. staan.
Rasp ⅔ van de kaas. Snijd de bloemkool in roosjes, schep om met ¼ van de olie en ⅓ van de geraspte kaas. Verdeel over 1 met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min., schep halverwege om.
Scheur ondertussen de ciabatta in stukken van 3 cm. Snijd de knoflook fijn. Verdeel het brood met de helft van de knoflook over de 2e met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Bak de laatste 15 min. mee met de bloemkool.
Doe ondertussen de rest van de knoflook en geraspte kaas, de mayonaise en ansjovisfilets in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de worcestershiresauce, 2 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) eraan toe en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 8 min., keer halverwege.
Schaaf ondertussen de rest van de kaas in dunne snippers. Haal de blaadjes van de romainesla, verdeel over een grote schaal en meng met de dressing. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de croutons, bloemkool, kip en kaassnippers erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische citroen
4 scharrelkipdijfilets
1 tl paprikapoeder
4 el milde olijfolie
100 g Parmezaanse kaas
600 g bloemkool
½ afbakciabatta
2 tenen knoflook
5 el mayonaise
3 ansjovisfilets in olijfolie
1 tl worcestershiresauce
1 krop biologische babyromaine
Dit heb je nodig
bakplaten en/of roosters (bekleed met aluminiumfolie)
bakpapier
staafmixer met hoge beker
grillpan