Caesarsalade met geroosterde bloemkool en kip

Geef je caesarsalade een upgrade! Deze versie combineert gegrilde kip met geroosterde bloemkool. Uiteraard met ansjovis en caesardressing.

645 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kip in een kom met 1 el citroensap (per 4 personen), de paprikapoeder, ¼ van de olie, peper en eventueel zout, laat 15 min. staan.

  2. Rasp ⅔ van de kaas. Snijd de bloemkool in roosjes, schep om met ¼ van de olie en ⅓ van de geraspte kaas. Verdeel over 1 met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min., schep halverwege om.

  3. Scheur ondertussen de ciabatta in stukken van 3 cm. Snijd de knoflook fijn. Verdeel het brood met de helft van de knoflook over de 2e met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Bak de laatste 15 min. mee met de bloemkool.

  4. Doe ondertussen de rest van de knoflook en geraspte kaas, de mayonaise en ansjovisfilets in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de worcestershiresauce, 2 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) eraan toe en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 8 min., keer halverwege.

  6. Schaaf ondertussen de rest van de kaas in dunne snippers. Haal de blaadjes van de romainesla, verdeel over een grote schaal en meng met de dressing. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de croutons, bloemkool, kip en kaassnippers erover.

Caesarsalade met geroosterde bloemkool en kip

Geef je caesarsalade een upgrade! Deze versie combineert gegrilde kip met geroosterde bloemkool. Uiteraard met ansjovis en caesardressing.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig