Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 2 cm en verdeel over een ovenschaal. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven tot zacht en goudbruin.
Snipper de sjalotten, rasp de knoflook en halveer de snoeptomaten. Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalotten, knoflook en ansjovis ca. 2–3 min. Voeg de snoeptomaten toe en bak 5 min. mee, breng op smaak met peper en eventueel zout en suiker.
Haal de geroosterde aubergine uit de oven, voeg toe aan de saus en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en gepelde tomaten toe en laat ca. 10 min. pruttelen op laag vuur.
Kook ondertussen de mezzi rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Voeg een scheutje kookvocht toe aan de saus en pureer grof met een staafmixer. Voeg het basilicum en de olijven toe. Meng de pasta erdoor en verwarm nog 1–2 min. mee. Voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te dik is.
Verdeel over diepe borden.
Mezzi rigatoni met auberginesaus van Giorgia's Kitchen
Proef de smaak van Italië met deze mezzi rigatoni! Met een smaakvolle saus van aubergines uit de oven, zoete tomaatjes, hartige ansjovis en een bittertje van de olijven. Perfect voor een Italiaanse avond.
- combinatietipLekker met parmezaanse kaas. Let op het recept is dan niet meer lactosevrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Mezzi rigatoni met auberginesaus van Giorgia's Kitchen
Proef de smaak van Italië met deze mezzi rigatoni! Met een smaakvolle saus van aubergines uit de oven, zoete tomaatjes, hartige ansjovis en een bittertje van de olijven. Perfect voor een Italiaanse avond.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 2 cm en verdeel over een ovenschaal. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven tot zacht en goudbruin.
Snipper de sjalotten, rasp de knoflook en halveer de snoeptomaten. Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalotten, knoflook en ansjovis ca. 2–3 min. Voeg de snoeptomaten toe en bak 5 min. mee, breng op smaak met peper en eventueel zout en suiker.
Haal de geroosterde aubergine uit de oven, voeg toe aan de saus en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en gepelde tomaten toe en laat ca. 10 min. pruttelen op laag vuur.
Kook ondertussen de mezzi rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Voeg een scheutje kookvocht toe aan de saus en pureer grof met een staafmixer. Voeg het basilicum en de olijven toe. Meng de pasta erdoor en verwarm nog 1–2 min. mee. Voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te dik is.
Verdeel over diepe borden.
combinatietip:Lekker met parmezaanse kaas. Let op het recept is dan niet meer lactosevrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
4 el milde olijfolie
2 sjalotten
1 teen knoflook
500 g snoepgroente tomaten
4 ansjovisfilets
70 g tomatenpuree
400 g gepelde tomaten in blik
300 g mezzi rigatoni
15 g verse basilicum
3 el taggiasca olijven zonder pit
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)
staafmixer