Bleekselderijstamppot met gehaktbal en romaatjes

Bleekselderij in je stamppot? Doen! Met een lekkere frisse twist, zoete romaatjes en een juicy gehaktbal maak je ‘m helemaal af. Ideaal comfortfood voor de doordeweekse avond.

695 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met de knoflook, het ei, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen (per 4 personen) van. Leg in de ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en rooster ca. 25 min. in de oven. Leg na 10 min. de romaatjes aan de tak ernaast en bak rooster 15 min. mee.

  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en voeg de laatste 4 min toe.

  3. Bereid ondertussen de jus volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de selderij fijn.

  4. Schep de bleekselderij met een schuimspaan uit de pan en hou apart. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep de bleekselderij en selderij door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de stamppot over borden, leg de gehaktballen en romaatjes ernaast en schep de jus erover.

Bleekselderijstamppot met gehaktbal en romaatjes

Bleekselderij in je stamppot? Doen! Met een lekkere frisse twist, zoete romaatjes en een juicy gehaktbal maak je ‘m helemaal af. Ideaal comfortfood voor de doordeweekse avond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig