Klassieke tiramisu van Nonna Silvi

Wie is er nou niet in voor een stukje tiramisu? Ga aan de slag met de Italiaanse klassieker van Nonna Silvi.

495 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 4 uur wachten

6 ingrediënten


    Aan de slag


    1. Zet de espresso en laat afkoelen. Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop met een handmixer de eidooiers met de suiker in 5 min. luchtig en wit van kleur. Voeg de mascarpone in delen toe en klop glad met de mixer.

    2. Klop de eiwitten in een andere, vetvrije kom stijf. Spatel voorzichtig door het mascarponemengsel tot een luchtige crème.

    3. Schenk de espresso in een diep bord. Doop de lange vingers 1 voor 1 kort in de espresso en leg op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van de crème erover. Herhaal met een tweede laag lange vingers en de rest van de crème.

    4. Strijk de crème glad en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

    5. Bestuif vlak voor het serveren met een zeef met de cacaopoeder.

    • algemeenDit recept is ontwikkeld door Nonna Silvi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
    • algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. In plaats van rauw eiwit kun je ook gepasteuriseerd eiwit gebruiken.
    • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Klassieke tiramisu van Nonna Silvi

    Wie is er nou niet in voor een stukje tiramisu? Ga aan de slag met de Italiaanse klassieker van Nonna Silvi.

    Lekker van Albert Heijn: /allerhande

    logo

    Dit heb je nodig