Koel je cocktailglas in de koelkast of diepvries.
Voeg de gin, vermout en 30 ml sap uit het potje olijven (per cocktail) toe aan de cocktailshaker of goed afsluitbare pot gevuld, voeg de ijsblokjes toe.
Shake ca. 20 sec. totdat de drank goed gekoeld is.
Zeef en schenk in het gekoelde cocktailglas.
Prik 3 olijven op de cocktailprikker en serveer bij de cocktail.
Dirty martini
Klaar voor een klassieke cocktail? De dirty martini, met olijvensap voor een hartige smaak en natuurlijk een olijf, werd rond 1900 gecreëerd en is sindsdien een iconische favoriet.
- variatietipEen traditionele dirty martini maak je met gin, maar je kunt ook wodka gebruiken voor een subtielere smaak.
- achtergrondinfoDe dirty martini heeft zijn naam te danken aan een simpel, maar briljant ingrediënt: olijvensap. Dit geeft de cocktail een hartige twist. Volgens de verhalen werd deze variant rond 1900 gecreëerd door een Amerikaanse barman. En wat begon als een eenvoudige scheut olijvenpekel, groeide al snel uit tot een iconische cocktail.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Dirty martini
Klaar voor een klassieke cocktail? De dirty martini, met olijvensap voor een hartige smaak en natuurlijk een olijf, werd rond 1900 gecreëerd en is sindsdien een iconische favoriet.

1 personen
180 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Koel je cocktailglas in de koelkast of diepvries.
Voeg de gin, vermout en 30 ml sap uit het potje olijven (per cocktail) toe aan de cocktailshaker of goed afsluitbare pot gevuld, voeg de ijsblokjes toe.
Shake ca. 20 sec. totdat de drank goed gekoeld is.
Zeef en schenk in het gekoelde cocktailglas.
Prik 3 olijven op de cocktailprikker en serveer bij de cocktail.
variatietip:Een traditionele dirty martini maak je met gin, maar je kunt ook wodka gebruiken voor een subtielere smaak.
achtergrondinfo:De dirty martini heeft zijn naam te danken aan een simpel, maar briljant ingrediënt: olijvensap. Dit geeft de cocktail een hartige twist. Volgens de verhalen werd deze variant rond 1900 gecreëerd door een Amerikaanse barman. En wat begon als een eenvoudige scheut olijvenpekel, groeide al snel uit tot een iconische cocktail.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
60 ml gin (Gall & Gall)
30 ml droge vermout (Gall & Gall)
4 ijsblokjes
3 groene olijven
Dit heb je nodig
cocktailshaker
cocktailprikker