Amandelspijspeertjes

135 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. (Moet een dag van tevoren): Amandelen in keukenmachine poederfijn malen. Amandelpoeder in metalen kom doen. Toevoegen: 250 g poedersuiker, 1 a 2 el water, Cointreau en Metaxa. Goed door elkaar mengen tot egaal, samenhangend mengsel. Amandelpasta tot bal vormen en in plasticfolie wikkelen. In koelkast een dag laten rusten.

  2. Telkens 1 tl amandelpasta van bal scheppen en daarvan klein peertje vormen; rest verpakt bewaren. Kruidnagels als steeltjes in peertjes steken. Peertjes uitspreiden op schone theedoek en rest van poedersuiker erover zeven. Peertjes halverwege keren. Tot gebruik in goed sluitende doos of trommel bewaren.

  • algemeenOok lekker als snoeperij.
  • Amandelspijs maken

    Instructievideo - 01:03 min.

Amandelspijspeertjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig