Ossenhaas in kruidenpanade
Aan de slag
Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen. Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken. Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken. Kruidenmengsel in diep bord strooien. Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper. Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten. Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken. Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen. Serveren met gekarameliseerde witlof en aardappelgratin.
Ossenhaas in kruidenpanade
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001934_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen. Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken. Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken. Kruidenmengsel in diep bord strooien. Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper. Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten. Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken. Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen. Serveren met gekarameliseerde witlof en aardappelgratin.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 zakje verse Italiaanse kruiden
1 zakje verse peterselie
1 zakje verse basilicum
4 teentjes knoflook
4 ossenhaasjes
3 eetlepels olie
0 (versgemalen) zwarte peper
2 eetlepels boter
0 (zee)zout