Artisjokken laten uitlekken en halveren. Knoflook pellen en fijnsnipperen. In steelpan azijn met kruiden aan de kook brengen. Van vuur af knoflook en olie met azijn tot sausje kloppen. Sausje over artisjokken sprenkelen en minimaal 3 uur laten intrekken.
Gerelateerde recepten
Artisjokkensalade

4 personen
95 kcal
5 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Artisjokken laten uitlekken en halveren. Knoflook pellen en fijnsnipperen. In steelpan azijn met kruiden aan de kook brengen. Van vuur af knoflook en olie met azijn tot sausje kloppen. Sausje over artisjokken sprenkelen en minimaal 3 uur laten intrekken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 blik artisjokken
1 teentje knoflook
1½ eetlepel witte-wijnazijn
1 theelepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels olijfolie