Kipfilet in plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en champignons 7-8 min. zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Intussen couscous volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water. Waterkers mengen met 1 el olie, 1 el citroensap, zout en peper. Gewelde couscous op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper. Crème fraîche door champignons scheppen en op hoog vuur nog 2 min. meewarmen. Saus op smaak brengen met tijm, zout en peper. Couscous, champignonsaus, kip en waterkerssalade over twee borden verdelen.
Gerelateerde recepten
Champignoncouscous met gerookte kip

hoofdgerecht
1 personen
760 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kipfilet in plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en champignons 7-8 min. zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Intussen couscous volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water. Waterkers mengen met 1 el olie, 1 el citroensap, zout en peper. Gewelde couscous op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper. Crème fraîche door champignons scheppen en op hoog vuur nog 2 min. meewarmen. Saus op smaak brengen met tijm, zout en peper. Couscous, champignonsaus, kip en waterkerssalade over twee borden verdelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
1 gerookte kipfilet
250 g kastanjechampignons
3 eetlepels olie
150 g couscous
½ zak waterkers
2 eetlepels citroensap
125 ml crème fraîche
1 theelepel tijm