Ananas in 8 plakken snijden. Plakken schillen en hart verwijderen. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Uit pan scheppen en laten afkoelen. In grote koekenpan boter smelten. Suiker in boter oplossen en al roerend ca. 2 minuten verhitten. Ananasplakken erin leggen en ca. 5 minuten verwarmen. Ananas over vier borden verdelen en bestrooien met amandelschaafsel.
Gerelateerde recepten
Gebakken ananas

nagerecht
4 personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ananas in 8 plakken snijden. Plakken schillen en hart verwijderen. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Uit pan scheppen en laten afkoelen. In grote koekenpan boter smelten. Suiker in boter oplossen en al roerend ca. 2 minuten verhitten. Ananasplakken erin leggen en ca. 5 minuten verwarmen. Ananas over vier borden verdelen en bestrooien met amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ananas
1 zakje amandelschaafsel
50 g roomboter
2 eetlepels witte basterdsuiker