Zalm in sesamkorstje
Aan de slag
Kook in een pan met bodem water worteltjes in 10-15 min beetgaar. Meng in diep bord sesamzaad met peper en zout.
Druk sesamzaad rondom in zalmfilet. Verhit in een koekenpan boter en bak zalmfilets in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar, halverwege voorzichtig keren.
Laat in kom couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Meng de rozijnen de laatste minuut erdoor. Giet de worteltjes af en schep boter, citroensap en honing erdoor.
Zalm in sesamkorstje
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002535_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook in een pan met bodem water worteltjes in 10-15 min beetgaar. Meng in diep bord sesamzaad met peper en zout.
Druk sesamzaad rondom in zalmfilet. Verhit in een koekenpan boter en bak zalmfilets in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar, halverwege voorzichtig keren.
Laat in kom couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Meng de rozijnen de laatste minuut erdoor. Giet de worteltjes af en schep boter, citroensap en honing erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)500 g geschrapte worteltjes
6 el sesamzaad
450 g zalmfilet
50 g ongezouten roomboter
400 g couscous
4 el blanke rozijnen
1 el citroensap
1 el vloeibare honing