Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in ca. 6 min. beetgaar. Giet daarna af. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Bak de sperziebonen dan nog ca. 2 min. mee. Roer de oestersaus en de sambal door het groentemengsel en laat de groenten ca. 2 min. stoven. Schep de noedels en de garnalen door de groenten en roerbak in ca. 2 min. warm.
Noodles met garnalen
Pittig roerbakgerecht uit het Oosten, mét knapperige sperziebonen.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Gerelateerde recepten
Noodles met garnalen
Pittig roerbakgerecht uit het Oosten, mét knapperige sperziebonen.

hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in ca. 6 min. beetgaar. Giet daarna af. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Bak de sperziebonen dan nog ca. 2 min. mee. Roer de oestersaus en de sambal door het groentemengsel en laat de groenten ca. 2 min. stoven. Schep de noedels en de garnalen door de groenten en roerbak in ca. 2 min. warm.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g verse sperziebonen
2 rode uien
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
100 g oestersaus
1 tl sambal oelek
300 g voorgegaarde dikke noedels
225 g verse roze garnalen
Dit heb je nodig
wok