Kabeljauw met pepersaus
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Worteltjes in 8 min. beetgaar koken. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In koekenpan 2 el boter verhitten en kabeljauw in 8 min. aan beide zijden bruinbakken. Peperkorrels kneuzen. Sjalotten pellen en snipperen. In steelpan rest van boter smelten en sjalot 1 min. fruiten. Sherry en peperkorrels toevoegen en 1 min. laten koken. Kookroom erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout. Vis op vier borden scheppen en saus erover verdelen. Serveren met aardappels en worteltjes.
Kabeljauw met pepersaus
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012426_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Worteltjes in 8 min. beetgaar koken. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In koekenpan 2 el boter verhitten en kabeljauw in 8 min. aan beide zijden bruinbakken. Peperkorrels kneuzen. Sjalotten pellen en snipperen. In steelpan rest van boter smelten en sjalot 1 min. fruiten. Sherry en peperkorrels toevoegen en 1 min. laten koken. Kookroom erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout. Vis op vier borden scheppen en saus erover verdelen. Serveren met aardappels en worteltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)800 g kruimige aardappels
2 zakjes geschrapte worteltjes
2 schaaltjes kabeljauwfilet
3 eetlepels boter
1 eetlepel zwarte peperkorrels
3 sjalotten
4 eetlepels droge sherry
½ flesje kookroom