Gestoomde forel met ham en bamboe
Aan de slag
Bamboescheuten droogdeppen. Ham in brede repen snijden. In wok 1 el olie verhitten en shii-takes op hoog vuur in 3 min. beetgaar roerbakken. Paddestoelen op bord scheppen en wok met keukenpapier schoonvegen. Buikholte van forellen vullen met helft van ham, bamboe en shii-takes. Forellen naast elkaar op plat bord leggen. Rest van ham en bamboe dakpansgewijs op forellen leggen. Rest van shii-takes erover verdelen. Bord met forellen in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Forellen afgedekt in 10-12 min. gaar stomen. Intussen in (andere) wok rest van olie verhitten en gember, knoflook en bosuitjes op hoog vuur 2 min. roerbakken. Bord met forellen uit pan nemen en bosuimengsel met olie erover verdelen. Zwarte peper erboven malen. Lekker met rijst.
Gestoomde forel met ham en bamboe
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_061551_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bamboescheuten droogdeppen. Ham in brede repen snijden. In wok 1 el olie verhitten en shii-takes op hoog vuur in 3 min. beetgaar roerbakken. Paddestoelen op bord scheppen en wok met keukenpapier schoonvegen. Buikholte van forellen vullen met helft van ham, bamboe en shii-takes. Forellen naast elkaar op plat bord leggen. Rest van ham en bamboe dakpansgewijs op forellen leggen. Rest van shii-takes erover verdelen. Bord met forellen in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Forellen afgedekt in 10-12 min. gaar stomen. Intussen in (andere) wok rest van olie verhitten en gember, knoflook en bosuitjes op hoog vuur 2 min. roerbakken. Bord met forellen uit pan nemen en bosuimengsel met olie erover verdelen. Zwarte peper erboven malen. Lekker met rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 blikje bamboescheuten
3 plakken Coburger rauwe ham
1 cm verse gemberwortel
3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
50 g shii-takes
2 forellen
2 teentjes knoflook
3 bosuitjes
0 versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
stoompan
wok
keukenpapier