Peultjes schoonmaken, grote exemplaren in de lengte halveren. Plakje van onderkant aspergetips snijden. Minimaïs in de lengte halveren. In ruime koekenpan 3 el olie verhitten. Maïskolfjes en peultjes 1 min. bakken. Rest van groenten toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien. Azijn in pan schenken, groenten bestrooien met peper en zout en nogmaals omscheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla over vier borden verdelen. Op elk bord kwart van groentemengsel scheppen en marinade uit pan erover lepelen. Met dunschiller kleine krullen kaas erboven schaven.
- algemeenWarme dressing combineert het beste met stevige slasoorten, zoals veldsla of rucola. Delicate slablaadjes worden er te snel slap van.
Gerelateerde recepten
Veldsla met lentegroenten

4 personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Peultjes schoonmaken, grote exemplaren in de lengte halveren. Plakje van onderkant aspergetips snijden. Minimaïs in de lengte halveren. In ruime koekenpan 3 el olie verhitten. Maïskolfjes en peultjes 1 min. bakken. Rest van groenten toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien. Azijn in pan schenken, groenten bestrooien met peper en zout en nogmaals omscheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla over vier borden verdelen. Op elk bord kwart van groentemengsel scheppen en marinade uit pan erover lepelen. Met dunschiller kleine krullen kaas erboven schaven.
algemeen:Warme dressing combineert het beste met stevige slasoorten, zoals veldsla of rucola. Delicate slablaadjes worden er te snel slap van.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g peultjes
1 schaaltje groene aspergetips
1 schaaltje minimaïs
6 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes
250 g cherrytomaten
2 eetlepels balsamicoazijn
0 grofgemalen zwarte peper
1 zak veldsla
100 g pittige kaas