Ovenschotel met Quorn en courgette
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan fijngehakt in helft van olie 3 min. roerbakken. Tomatenblokjes toevoegen en saus 5 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en courgetteplakjes hierin 3 min. bakken. Knoflook en oregano nog 1 min. meebakken en bestrooien met zout en peper. In ovenschaal laagjes maken van achtereenvolgens brood, courgette en fijngehakt-tomatensaus, eindigen met brood. Kaas erover verdelen en schaal in midden van oven zetten. Gerecht in ca. 30 min. gaar en goudbruin bakken.
Ovenschotel met Quorn en courgette
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076891_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan fijngehakt in helft van olie 3 min. roerbakken. Tomatenblokjes toevoegen en saus 5 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en courgetteplakjes hierin 3 min. bakken. Knoflook en oregano nog 1 min. meebakken en bestrooien met zout en peper. In ovenschaal laagjes maken van achtereenvolgens brood, courgette en fijngehakt-tomatensaus, eindigen met brood. Kaas erover verdelen en schaal in midden van oven zetten. Gerecht in ca. 30 min. gaar en goudbruin bakken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 schaaltje Quorn fijngehakt
4 eetlepels olie
1 blik tomatenblokjes
1 courgette
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gedroogde oregano
10 sneetjes wit-casinobrood
150 g belegen kaas
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet