Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de sugarsnaps toe. Laat de tortelloni en sugarsnaps in een vergiet uitlekken. Snijd de peper zeer fijn. Meng in een wijde schaal met de pesto, olie en azijn. Schep de tortelloni en de sugarsnaps om met de pestodressing. Laat de pastasalade in 30 min. tot kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
Halveer de tomaten en scheur de rucola doormidden. Schep de tomaten en rucola voorzichtig door de pastasalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer op kamertemperatuur.
Pittige pastasalade met tortelloni en pesto
Barbecuefavoriet voor liefhebbers van een beetje spice.
- variatietipIn plaats van koelverse tortelloni kan ook koelverse of gedroogde ravioli gebruikt worden.
Pittige pastasalade met tortelloni en pesto
Barbecuefavoriet voor liefhebbers van een beetje spice.

hoofdgerecht
8 personen
385 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de sugarsnaps toe. Laat de tortelloni en sugarsnaps in een vergiet uitlekken. Snijd de peper zeer fijn. Meng in een wijde schaal met de pesto, olie en azijn. Schep de tortelloni en de sugarsnaps om met de pestodressing. Laat de pastasalade in 30 min. tot kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
Halveer de tomaten en scheur de rucola doormidden. Schep de tomaten en rucola voorzichtig door de pastasalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer op kamertemperatuur.
variatietip:In plaats van koelverse tortelloni kan ook koelverse of gedroogde ravioli gebruikt worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
750 g verse tortelloni con formaggio e noci
200 g verse sugarsnaps
1 rode peper
100 g verse basilicumpesto
3 el traditionele olijfolie
2 el witte wijnazijn
250 g cherrytomaten
75 g rucola