Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

130 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 2 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen. In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd. Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken. Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken. Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.

  2. Vlees op kamertemperatuur laten komen. Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen. Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 min. per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden). Met zout en peper bestrooien.

  • algemeenEventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met mosterdmayonaise en wat sla op een stuk stokbrood.

Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig