Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

130 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 2 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen. In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd. Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken. Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken. Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.

  2. Vlees op kamertemperatuur laten komen. Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen. Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 min. per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden). Met zout en peper bestrooien.

  • algemeenEventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met mosterdmayonaise en wat sla op een stuk stokbrood.

Gerelateerde recepten

Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig